sobota 17. září 2016

Co se právě učíme

Český jazyk
Procvičujeme písmenka A,a, O, o, E, e, U, u. K obrázkům přiřazujeme první písmenko, vytleskáváme a určujeme počet slabik ve slově. Rozeznáváme, kde slyšíme hlásku - zda na začátku, na konci nebo uprostřed slova. K rozpoznávání samohlásky na konci slova pomáhá dětem, když se podívají na tvar úst. Píšeme tiskací písmena. Při uvolňovacích cvicích už sedíme jako školáci - lokty máme na lavici, správně držíme tužku mezi palcem a ukazováčkem, prostředníček tužku podpírá, nohy máme opřené do podlahy, tužka směřuje k rameni.
Trénujeme také správnou výslovnost, plynulé vyjadřování ve větách, čtení řádku zleva doprava, podkládáme čtený řádek záložkou. Prosím o podepisování DÚ a poznamenání, kolikrát byl úkol přečten.

Matematika
Určujeme počet předmětů, obrázků do 6, luštíme dětská bludiště, postřehujeme rozdíly na dvou obrázcích, počítáme zvuky, tleskáme a krokujeme do rytmu říkanky. Tleskáme, počítáme a krokujeme na krokovacím pásu.Začali jsme pracovat s obrázkovým sčítacím trojúhelníkem - příprava na sčítání.

Prvouka
Rozšiřování slovní zásoby ve významovém okruhu škola. Umět naslouchat jeden druhému, rozvoj komunikace, stanovování pravidel ve škole, chování o přestávce. Rozlišování obrázků, které k sobě patří a které ne.


Žádné komentáře:

Okomentovat